Programma van 27 tot 28 okt. 1918



Brochure

Bron: FelixArchief nr. 1968#913

Deze tekst werd automatisch gegenereerd op basis van gescande pagina’s met OCR-software. Door de diverse historische lettertypes gebeurde dat niet altijd foutloos.

Toon alleen de facsimile’s van dit programma


Prijs: 20 Cen­tie­men

Iwv

JAN BOu­CHERlj.


RIBBY

88-96, Lo­za­nastraat, 15, Hui­de­vet­ters­straat en 20 Bij­hui­zen

De Groot­ste en tiest­ge­ken­de

VER­VE­RIJ en WHS­SCHE­RIJ

Rei­ni­gen en ln 't nleuw­was­schen van klee­de­ren en kos­tu­men. Ver­zorg­de be­die­ning, het fat­soen wordt be­hou­den. — De groot­ste spe­ci­a­li­teit ter plaat­se voor het ver­ven van ge­maak­te klee­de­ren en kos­tu­men en nieu­we stof­fen voor den ver­koop. Ook wol­len sargiën voor man­tels.

DE BESTE PRO­DUK­TEN DE MEEST BE­KWA­ME WERK­LIE­DEN I SPE­CI­A­LE IN­RICH­TIN­GEN en OR­GA­NI­SA­TIE!

Ra­di­ca­le Ver­be­te­ring

ln den dienst der

COLS en MAN­CHET­TE

min­der sleet en stij­ver dan vroe­ger.

ROUS­SE­AU

1 4, Of­fe­ran­de­straat, 1 4 .—-

Spe­ci­a­list voor Chro­no­me­ters en met re­pe­ti­ties.

Ver­an­de­ring van Uur­wer­ken in arm­band­cn-uur­w­crken Aide Zwit­ser­sche uur­wer­ken en Fran­sche pen­du­len door het huis ver­kocht heb­ben 3 JAAR waar­borg.

XA­li­TOS

Komt zien naar onze Uit­stal­lin­gen

Hoste Prij­zen 105 MEIR 105 Hoog­ste Prij­zen

mam

Guil­lau­me CAMPO

Kunst­han­del

Oude en he­den­daag­sche schil­de­rij­en

Adres en bij­zon­de­re Kunst­ga­le­rij

Pa­ro­chi­aan­straat, i

ANT­WERP EM

Be­sten­di­oe Ten­toon­stel­lin­gen:

Sc­boon­beids­ge­sticht

3, BOU­E­LASTRAAT

SCHOON­HEIDS­VER­PLE­GING SN PRO­DUK­TEN voor de TINT,

van 11 tot 6 ure Zaal Wij­nen, Meir, 47.

Ga­le­rie La­mo­ri­nière, Meir, 75. Zaal Buyle, Meir, 129.

Salon Campo, Le­o­pold­straat, 51.

Schat­tin­gen, Waar­deerin­gen, Open­ba­re ver­koop­l­n­gen, enz.

De per­so­nen welke oude of mo­der­ne schil­de­rij­en wen­schen te ver­koop­en be­ta­len com­mis­sie al­leen in­ge­val van ver­koop.

MA­NU­CU­RE - MAS­SA­GE. HAAR­VERF HENNÉ Mo­de­leen voor het nieuw Coif­fu­re

Lava Ge­broe­ders

PA­PIER­HAN­DEL f

3jf­tiJg§€fiI­tIJ

Jf­op­land 22, J/Jntwer­pen

RE­GIS­TERS, DAG­BOE­KEN, KO­PIJ­BOE­KEN, KLAS­SEER­DERS, enz.

Beste ze­gel­lak in ver­schil­len­de kwa­li­tei­ten,


Jac­ques BL Elec­trlek­wer­ker

Bij­zon­der door HH. Oog­mees­ters aan­be­vo­len Le­ve­raar van het Ster­rekun­dig Ge­noot­schap

St. Jacob.

Bril­len en

straat

bli de St. Ja­cobskerk Ant­wer­pen

Neus­nij­pers in alle soor­ten

GLAS-NEUS­N1J­PERS in ele­gan­ten vorm en goed pas­sen­de. Steeds voor­dee­ti­ge prij­zen. Vak­kun­di­ge be­die­ning,

ELEC­TRISCHK AR­TI­KE­LEN Het ma­ga­zijn is open van 9 ure tot 20 ure (T.U.). — Ge­slo­ten op Zon- en Feest­da­gen.

ECOLE SPE­CI­A­LE

BIZON DERE SCHOOL ï Q, HOF­LAND, 19

ANT­WER­PEN

Vlaamsch of En­geisch of Snel­schrift

of Duitsch * Spaansch » Boek­hou­den

» Fransch » Ma­chien­schrift

5 Fr. per maand

(2 les­sen per week)

Bi­zon­de­re Les­sen 2,50 Fr. per les. Pros­pec­tus N° 7 Op aan­vraag.

NIEUWS EEE­fi­GAN­GEN Men meldt dat er nieu­we leer­gan­gen ge­vormd wor­den van Vlaamsch, Duitsch, Fransch, Spaansch en En­geisch als­ook van Boek­hou­den, Han­del, Snel­schrift en Ma­chien­schrift. — De prij­zen dezer leer­gan­gen zijn vast­ge­steld op 5 fn. per maand, aan­vang 1 en 15 No­vem­ber 1918. — In­schrij­vin­gen wor­den aan­ge­no­men in de ECOLE SPE­CI­A­LE, HOP­LAND 19.

Voor­be­rei­ding tot het exaam van Boek­hou­der en Ex­pert Boek­hou­der te Brus­sel. De Be­stuur­der,

J. VAN SCHAE­REN.

LE­DER­PA­PIE­REN

Cha­grijn-,Moiré>enai­ie Fan­t­azie­pa­pie­ren

NOODIG VOOR HET VER­VAAR­DI­GEN VAN

BRIE­VEN­TAS­SCHEN, OM­SLA­GEN voor PAS­POOR­TEN en CO­MI­TEITS­KAAR­TEN, GE­WO­NE-en PRACHT­DOOS­JES, BOEK­JES, BIN­NEN­WERK van SCHOE­NEN, ELEK­TRI­SCHE PILES, enz., enz.

BLIN­KEND, MAR­MER-en MO­ZAIEK­PA­PIER

In­pak­pa­pie­ren - Kar­ton

te Are­ri­crij gen:

Groot­han­del in Ge­kleur­de en an­de­re Pa­pie­ren

OTTO VE­NI­US­STRAAT, 5, ANT­WER­PEN


Zijn laat­ste Bok­ke­sprong

Blij van geest zit Phi­lip­pe Du­ver­ger, met zijne jonge mooie vrouw Loui­za en zijne be­val­li­ge schoon­moe­der, in zijne ge­zel­li­ge eet­plaats, aan tafel. Loui­za om­helst hem tee­der­lijk ter­wijl zijne schoon­moe­der, de voor­in­ge­no­men­heid in per­soon, hem de beste brok­ken aan­biedt.

Vol­le­dig ware hij ge­luk­kig ge­weest, zoo zijne vrouw hem meer vrij­heid schonk, want hij gaat dol­gaar­ne naar den Kring, en zijne vrouw heeft, in dezen tijd van rant­soenéering. ook zijne uit­gangs­uren ge­rant­soe­neerd. Zij staat hem 7 uren per week vrij­heid toe en zij vindt dit ruim­schoots ge­noeg! Phi­lip­pe ech­ter acht het te wei­nig en ge­bruikt ge­du­rig een deel van zijn rant­soen der vol­gen­de week. Dien avond gaat hij een uur in den Kring door­bren­gen, waar een zij­ner vrien­den hem voor de zoo­veel­ste maal het ver­haal doet van zijne vroe­ge­re lief­des­avon­tu­ren. Zwan­ser zooals al­tijd, on­der­breekt Phi­lip­pe en be­spot hem daar hij immer het­zelf­de weet te ver­tel­len. In­dien ik wilde, zegt hij, kan ik u elke week een ander avon­tuur op-dis­schen! Een wed­ding wordt aan­ge­gaan, waar­bij Phi­lip­pe zich ver­bindt, bin­nen en­ke­le dagen een nieuw avon­tuur te ver­ha­len.

Hij denkt een wei­nig te laat na dat hij niets nieuws onder han­den heeft en het moei­te zal kos­ten iets te vin­den. Bij toe­val on­dekt hij eene aan­kon­di­ging in het dag­blad, waar­in eene jonge be­val­li­ge dame be­trek­kin­gen zoekt aan te knoop­en met een heer van zelf­de ge­hal­te. Zie­daar zijne zaak. Phi­lip­pe ant­woordt op de aan­kon­di­ging; eene af­spraak is er het ge­volg van en Phi­lip­pe noodigt het lieve meis­je uit om met hem den vol­gen­den dag naar het bal van den Tro­ca­de­ro te gaan! Doch ver­dui­veld! met al deze voet­stap­pen heeft hij reeds 2 uren te­veel we­ke­lijk­sche vrij­heid ge­no­ten en zijne vrouw wei­gert hem nog ver­de­ren voor­sprong. Wat nu ge­daan?

Hij ver­neemt dat zijn ge­buur Lapurée zal wor­den aan­ge­hou­den om 24 uren in de ge­van­ge­nis te gaan zit­ten voor nacht­la­wijd. Wat eene licht­straal! In­dien hij ook werd aan­ge­hou­den. Hij spreekt twee tooneel­spe­lers af, die, in gen­dar­men ver­momd, hem zul­len komen me­de­ne­men. Te huis ver­haalt hij aan zijn be­droefd vrouw­tje over zijne ver­oor­deel­ing en zijne aan­staan­de aan­hou­ding. Twee gen­dar­men komen bin­nen om Lapurée in hech­te­nis te nemen, en, zich van ver­diep ver­gis­sen­de, bie­den zij zich aan bij Phi­lip­pe, die hen ge­wil­lig volgt, daar hij meent met de tooneel­spe­lers te doen te heb­ben. Aan de poort van het ge­vang be­dankt hij hen en biedt hun drink­geld aan. Maar, o hemel! Meen­en­de dat hij hen wil om­koop­en,

geven zij hem eene ferme klop­ping en slui­ten hem op.​Ondertus­schen wacht Lapurée on­ge­dul­dig de gen­dar­men af die hem moe­ten aan­hou­den, en, daar de win­ter in aan­tocht is en hij zich op kos­ten van het staats­be­stuur wil laten her­ber­gen en voe­den, dringt hij in de ver­trek­ken van Du­ver­ger. Loui­sa en hare moe­der roe­pen om hulp. [ !

Twee gen­dar­men bie­den zich aan, (het zijn de twee tooneel­spe­lers) doch de man die zich voor hen be­vindt, is hun kliënt niet en zij wei­ge­ren hem mede te nemen. Lapurée, moet al zijn over­re­dings­kracht ge­brui­ken om hen te dwin­gen hem naar het ge­vang te lei­den, waar hij de cel­mak­ker van Phi­lip­pe wordt.

Hoe deze laat­ste er in ge­lukt de vrij­heid te ver­krij­gen en met zijn af­ge­spro­ken lief­je, dat nie­mand an­ders is dan de vrouw van den ge­van­ge­nis­be­stuur­der, in den Tro­ca­de­ro te­gen­woor­dig te zijn; hoe Loui­za, zijne schel­me­rij­en ver­ne­men­de, zich wreekt met even­eens naar het bal te gaan in ge­zel­schap van den ge­van­ge­nis­be­stuur­der zelve; hoe de twee kop­pels wel­haast te­gen­over el­kan­der staan en, na al­ler­lei mis­toe­stan­den, zich ver­zoe­nen, dit zal de film ons be­kend maken. Zeker is het dat Phi­lip­pe, al­vo­rens ver­gif­fe­nis te krij­gen, aan zijne vrouw heeft moe­ten zwe­ren dat dit zijn laat­ste bok­ke­sprong zou wezen.

Als de men­schen on­trouw wor­den

Het vuur, dat op het einde van dit stuk de voort­brengst eener won­der­vol­le kun­ste­naars­loop­baan ver­licht en ver­nie­tigt, dat vuur brandt in het hart van onzen held, kunst­schil­der Vic­tor Bau­lan. Hij is een arm dorps­kind. Met het kun­ste­naars­ge­tuig­schrift in den zak, en het hart met heer­lij­ke droo­men ver­vuld, be­zoekt hij zijne oude moe­der in het vrool­ijk klein dorps­huis. De schoon­heid der om­lig­gen­de na­tuur be­gees­tert hem. In een weel­de­rig bosch schil­dert hij een dich­ter­lijk beek­je, wan­neer hij eens­klaps de rij­zi­ge ge­stal­te van een won­der­schoon meis­je waar­neemt. Koort­sig grijpt hij zijn pen­seel en zet deze won­der­vol­le ver­schij­ning op het doek. Het meis­je heeft de te­gen­woor­dig­heid van den schil­der niet be­merkt, tot dat hij plots voor haar treedt en haar zijn mees­ter­werk toont. Het jonge meis­je loopt be­schaamd weg; doch haar hart is ge­van­gen. Een be­koor­lij­ke wou­di­dyl­le volgt thans. Marie, het meis­je, is de eeni­ge doch­ter van den boschwach­ter. De ge­hei­me lief­de heeft wel­dra zijne ge­vol­gen.

Marie wordt moe­der. De kun­ste­naar moet ech­ter naar de hoofd­stad terug: zijne droo­men, zijne zege, zijn kuns­t­roem trek­ken hem aan.

Hij zendt zijn mees­ter­werk, « Het Ba­den­de Meis­je », naar eene


Ge­bruikt tij­dens de Poos in de Ürink­za­len

Extra Ger­sten 1/2 0.30 Blon­de » 0.45

Kof­fie, 1.10

Melk 0.90

I Gro­seil­le, Gre­na­di­ne 1.10— Li­mo­na­de 0.60

Pu­blie­ke Ver­toon­in­gen met Mu­ziek

Zon­dag 27 Oc­to­ber, om 4 en 8 1 /4 t. u.

en Maan­dag 28 Oc­to­ber, om 8 1/2 t. u.

1. Stuk voor Orgel

2. De Plet­mo­lens.

3. Chi­ber­ta, mar­sch P. Leduc

4 Zijn laat­ste Bok­ke­sprong

Nieuw Blij­spel in 5 dee­len, met

VIGGO LAR­SEN

in de hoofd­rol Ie en 2e deel.

5. La Tosca, fan­t­azij Puc­ci­ni

Zijn laat­ste Bok­ke­sprong

3e, 4e en 5e deel 3? O O

Be­richt voor de Avond ver­toon­in­gen. — Om de mu­ziek­uit­voe­rin­gen niet­te sto­ren, zal het pu­bliek dat de plaat­sen van het Ge­lijk­vloer» bezet, al­leen­lijk toe­gang heb­ben tot de La­va­to­rys en IV. C. (voor dames en beeren) In­ge­richt In der Win­ter­tuin en tn het Kof­fie­huis (toe­gang langs de Mar­me­ren Zaal).

Ge­bruikt tij­dens de Poos in de Drink­za­len:

Extra Ger­sten 1/2 0.30 I Kof­fie, 1.10

Blon­de » 0.45 | Melk 0.90

(S Gro­seil­le, Gre­na­di­ne 1.10— Li­mo­na­de 0.60

7 Als de Men­schen on­trouw wor­den

Nieuw Dra­ma­tisch film­spel, in 5 dee­len

ie en 2e deel

8. La Hou­sar­de, mi­li­tai­re wals L. Ganne

9. Als de Men­schen

on­trouw wor­den

3, 4e en 5e deel

BE­RICHT: Het is streng ver­bo­den plaat­sen voor te be­hou­den.

Om stoor­nis te be­let­ten, zal tij­dens de avond-ver­toon­in­gen de uit­gang der Be­ne­den­plaat­sen langs den Tuin; die der Gaan­de­rij­en langs de Ste­tie­plaats ge­schie­den.

L. W. Het be­stuur voor­be­houdt zich het recht den spel­wij­zer te ver­an­de­ren.


JVHH

kunst­ten­toon­stel­ling. Het wordt ech­ter ge­wei­gerd en zijn ge­loof in den ge­droom­den roem stort ineen.

Daar her­in­nert hij zich een Ban­kier, die, ten ge­vol­ge van een au­toon­ge­luk, eens de gast was zij­ner moe­der, en als groot kunst­lief­heb­ber hem zijne hulp be­loofd had. Hij gaat tot hem. Deze ziet in hem een bui­ten­ge­wo­ne kun­ste­naar, zorgt er­voor dat « Het Ba­den­de Meis­je » in de ten­toon­stel­ling aan­ge­no­men wordt, laat hem het por­tret zij­ner vrouw maken, en opent hem alzoo den weg tot roem en ze­ge­praal. De kunst­schil­der wordt ver­maard. In­tus­schen laat de ge­not­zoe­ken­de vrouw van den ban­kier hare oogen op den schil­der val­len en eene lief­des­be­trek­king ont­staat tus­schen bei­den. De woud-idyl­le en de arme be­dro­gen Marie zijn alras ver­ge­ten.

Het arme hul­pe­looze meis­je, brengt ze­ke­ren nacht haar kind hei­me­lijk in het huis der moe­der van haren ge­lief­de en gaat daar­na als mo­de­werk­ster haar brood in de hoofd­stad ver­die­nen. Het toe­val brengt haar ze­ke­ren dag in het huis des ban­kiers, waar zij in de kamer der huis­vrouw haar ba­dend beeld aan den muur ont­dekt. Zij licht zich in en ver­neemt wel­dra dat de vrouw en den kunst­schil­der el­kan­der ge­woon­lijk ont­moe­ten in het werk­huis van den laat­ste. Zij be­spiedt zulk­da­ni­ge ont­moe­ting en dringt in het werk­huis. De schil­der ver­stopt zijne ge­lief­de. Het arme meis­je smeekt thans niet meer om zijne lief­de. In­te­gen­deel, zij springt in de na­bu­ri­ge kamer waar­de vrouw ver­schuild is en richt den re­vol­ver­op haar. De­schil­der ont­wa­pent Marie en wijst haar de deur. In het hart van het meis­je leeft nu slechts het wraak­ge­voel. Eerst gaat zij nog­maals naar haar kind, dat reeds een tien­ja­ri­ge knaap ge­wor­den is, door­kruist met hem de oude ge­lief­de plaat­sen in het woud en keert dan naar de hoofd­stad terug. Zij be­zoekt den ban­kier en opent diens oogen, ter­wijl zij hem een ont­moe­ting van het ver­liefd paar laat bij­wo­nen.

De ban­kier is door deze ont­dek­king diep aan­ge­daan, daar hij in een­maal zijne vrouw en zijn vriend ver­liest en zint op eene vree­se-lij­ke ver­gel­ding. Hij koopt al de mees­ter­wer­ken uit de tien­ja­ri­ge kunst­loop­baan des schil­ders en richt een groot hof­feest in, om, voor een prach­ti­ge vrien­den­kring, de tien­ja­ri­ge vriend­schap te hul­di­gen,

De ban­kier maakt nu het laag­har­tig ver­raad van zij­nen harts­vriend aan de me­nig­te be­kend en op zijn wenk ste­ken de be­dien­den het vuur aan den bij­een­ge­brach­ten hoop mees­ter­wer­ken. De kunst­schil­der rent ra­de­loos naar den brand­sta­pel om de schat­ten zij­ner kunst uit de vlam­men te red­den; de die­naars hou­den hem ech­ter tegen en bij het hel­der op­flak­ke­ren der vlam­men wordt hij krank­zin­nig.

Op 1 No­vem­ber (Al­ler­hei­li­gen) en Zon­dag 3 Nov.

om 4 en 8 1/4 to­ren­uur

Maan­dag 4, Dins­dag 5 en Don­der­dag 7 Nov.

om 8 1/2 to­ren­uur.

Zeven Groote Kunötver­toomn­gen

VAN

Nieu­we mu­ziek­film, naar de be­roem­de ope­ret­te, in 4 be­drij­ven

Epi­so­den uit het leven van Franz SCHU­BERT

Al­ge­hee­le en ge­lijk­tij­di­ge mu­zi­ka­le aan­pas­sing voor Zang en Or­kest naar wer­ken van Franz Schu­bert

EER­STE OP­VOE­RIN­GEN IN BELGIË ——

UIT­VOER­DERS:

Lei­der: Heer FLOR AL­PA­ERTS, Toon­dich­ter

Lee­r­aar aan het Ko­nink­lijk Vlaamsch Con­ser­va­to­ri­um

Zang: Heer J. BO­GAERT, Ba­ri­ton

Lee­r­aar aan het Ko­nink­lijk Vlaamsch Con­ser­va­to­ri­um

Kla­vier: Me­juf­fer ALICE PEE­TERS,

Ie Prijs met de groot­ste on­der­schei­ding aan het Kon. VI. Con­ser­va­to­ri­um

en het VER­GROOT OR­KEST der Ko­nink­lij­ke Maat­schap­pij van Dier­kun­de.


KINK­HOEST VER­KOUD­HEID, VAL­LING

De he­vig­ste aan­val­len van Kink­hoest of Slijm­hoest ge­ne­zen bin­nen de veer­tien dagen met

Chris­ti­a­na Bal­sem

en Si­roop

Prijs: Re­me­die com­pleet fr. 2.​EO

Groot­cEn­gel­sche Apo­theek

Fal­con­plein 35 an Lange Koe­poort­straat 24

ANT­WER­PEN

Ito (Détpo­po­le

gpoep­soi­se

N. M. van Ver­ze­ke­rin­gen ge­sticht in 1900 VRAAGT GOEDE AGEN­TEN

voor hare nieu­we af­deell­ng

ÄPITÄLISÄTIE

GE­MAK­KE­LIJK WERK

HOOG COM­MIS­SIE­LOON

Ley sst raat 19

ANT­WER­PEN

Ver­koop­zaal VAART­STRAAT, 2, nabij de Graan­markt

Be­stuur: FRANS BAIL­LEUL. Bu­reel open van 9 tot 12 en van 2 tot 5 uren

Alle Maan­da­gen open­ba­re ver­koo­ping ten 11 uren T.U. voor­mid­dag, op de markt van het oud ar­se­naal, te­gen­over de Graan­markt, te Ant­wer­pen, van al­ler­han­de meu­be­len en mo­bi­lai­re voor­wer­pen; en ten 3 1/2 T.U. na­mid­dag, in de roep­zaal Vaart­straat 2, al­ler­han­de oude en ge­bruik­te goe­de­ren. De te ver­koop­en meu­be­len en alle an­de­re goe­de­ren kun­nen da­ge­lijks ter roep­zaal ge­bracht wor­den of zul­len zon­der kos­sen ten huize wor­den af­ge­haald. Deze ver­koopin­gen ge­schie­den in de voor­dee­lig­ste voor­waar­den, zoo voor koop­ers als ver­koop­ers. Voor alle in­lich­tin­gen zich wen­den Vaart­straat 2, of Be­gij­nen­vest 42, ten huize van Frans Bail­leul, een der oud­ste be­stuur­ders van ver­koopin­gen, die zich ook ge­last met schat­tin­gen en ver­koopin­gen ten huize bij sterf­ge­val, uit oor­zaak van ver­trek, uit­schei­ding van be­drijf, enz, enz.

Hnt­werp­sc­Bo Huios­c­fi­ooi

TOL­STRAAT 57en57'

Prac­ti­sche les­sen over AUTO’s en ONT­PLOF­FINGS­MO­TO­REN

In­schrij­vin­gen alle dagen, van 9 1/2 tot 11 1/2 t.u. ’smorg. en van 4 tot 71 u. 's namid.

Een vol­le­dig ma­te­ri­aal laat bijna uit­slui­tend prac­ti­sche les­sen toe.

Kor­te­lings ope­ning van nieu­we Dag-, Avond- en Zon­dag­les­sen

VÉhIHHb!

“i°T alle soor­ten ZEE­PEN

(met Band­jes)

zooals Mai­sche Zee­pen, Witte Zee­pen, Toi­let­te Zee­pen en al wat den wasch aan­gaat, zijn en blij­ven nog al­tijd Klap­dorp, 51, Ant­wer­pen en bij­hui­zen: St. An­to­ni­us­straat, 1 en Kat­he­lij­ne­vest, 12, Ant­wer­pen.

Turn­hout­sche­baan, 85, Bor­ger­hout

IN’T GROOT F. VAN DER STUYF in 't klein

Brengt uwe OUDE HOE­DEN naar de

V- Hoe­den­ma­ker

H. VAN DE KER­CK­HO­VE-VAN EYNDE

DAM­BRUG­GE­STRAAT, 22, ANT­WER­PEN waar men er gansch Nieu­we Hoe­den van maakt en naar het laat­ste model.

ME­DE­BUR­GERS,

LAAT U BE­WA­KEN DOOR

Waak­dienst -De Nacht­ron­de­wel­ke U de mees­te waar­bor­gen geeft voor goede be­wa­king en ver­trouwd per­so­neel.

Bu­reel: Jo­den­straat 8, Open dag en nacht.

I|SlSTITÜÜT GlR7KÜ1DET-

Tol­straat, 69, Ant­wer­pen. (Tram­lij­nen 1, 3, 4,5.)

Hou­dir?gleer - Dans­kunst - Schoon­beids­oeïenir?gen Ge­woon­ten Ge­brui­ker?

Te be­gin­nen met Woens­dag, 2 Ok­to­ber 1918, Her­ne­ming der Win­ter-leer­gan­gen, om­vat­ten­de de­aan­leering van alle klas­sie­ke -, fi­guur- en mo­der­ne sa­loon­dan­sen. als: Een- en Twee­stap, Bos­tan­go. Drie-Bos­ton, Tango, Schotch-Ti­me, Maxixe, Roy­al-Bos­ton, Lu­lu-Fa­do Hésita­ti­on-Wals, Ka­na­rie-dans, Fox-trot

In­schrij­vin­gen wor­den van al heden tot ui­ter­lijk 30 Sep­tem­ber, da­ge­lijks aan­ge­no­men tus­schen 3 en II uren (To­ren­uur) — Bij­zon­de­re les­sen in ’t In­sti­tuut en ten huize. —

— Pros­pec­tus op aan­vraag —


Bou­che­rie du Sud

Huis van ver­trou­wen. — Ge­sticht in 1884

/V Cor­ne­lis­sen-/\erts

85, ZUI­DER­LEI, 85, /ANT­WER­PEN

Beste kwa­li­teit VLEE­SCH aan ma­ti­ge prij­zen

Stuk­ken voor Zou­ten exa. ZE­LooJ-cer».

Men be­stelt ten huize

fitte dagen ver­krijg­baar

VLEE­SCHBOUIL­LON aan 0.40 de liter

IJS ’T OhOOT

Bron­we­rij­en AR­TOIS

Naaml. Maat­schap­pij LEU­VEN

Maoa­zijn: - De­pots van Ant­wer­pen - Bu­reel:

62, Vlaam­sche Kaai, 62 | 25, Qij­ze­laars­straat, 25

BOCK - PIL­SEN . FONCÉE (Mu­nich) DUB­BEL OER­STEN (Bavière) en B S T bij­zon­der ta­fel­bier in vaten en in fles­schen BOCK..​PILSEN, in ver­bruik AL­HIER

Ver­trek­uren der trei­nen ANT­WER­PEN-BRUS­SEL 5.37 — 8.45 - 2.20 — 5.37 — 8.56 to­ren­uur.

Ver­trek­uren der trei­nen BRUS­SEL-ANT­WER­PEN 5.58 — 8.10 - 12.30 - 5.43 — 11,38 to­ren­uur.

DE BESTE TOI­LET­ZEEP blijft nog al­tijd

Wacht U voor na­maak­sels. — Eenig de­pot­hou­der der

Zeep­zie­de­rij RASSE Brus­sel

VELD­STRAAT, 54, BOR­GER­HOUT

DU­CHEY­NE Ei­er­markt, 35,

ANT­WER­PEN

en Me­nin­gen op Klse­fls­ren en Bloe­zen.

— Da­men-N ieu­wig­he­den —

POINT'S Ckx7* 1RS KAN­TEN

vuw­vvwiv. %vvrts­vv­nA\w%wwLn.

01222788


RINEAÄ ZOOL­OGIE

'TT. Op 1 No­vem­ber (Al­ler­hei­li­gen) en Zon­dag 5 No­vem­ber

' om 4 en 8 i'4 to­ren­uur

Maan­dag 4, Dins­dag 5 en Don­der­dag 7 No­vem­ber

om 8 1/2 to­ren­uur

Zeven Groote Kunst­var­toon­in­gen van

Het DR1E­MEISJ ES­HUIS

Nieu­we mu­ziek­film, naar de be­roem­de ope­ret­te, in 4 be­drij­ven

Epi­so­den uit het leven van FRANZ SCHU­BERT

Al­ge­hee­le en ge­lijk­tij­di­ge mu­zi­ka­le aan­pas­sing voor Zang en Or­kest, naar wer­ken van FRANZ SCHU­BERT

Eer­ste op­voe­rin­gen in België UIT­VOER­DERS:

Lei­der: Heer FLOR AL­PA­ERTS, Toon­dich­ter

Lee­r­aar aan het Ko­nink­lijk Vlaamsch Con­ser­va­to­ri­um Zang: Heer J. BO­QAERTS, Ba­ri­ton Lee­r­aar aan het Ko­nink­lijk Vlaamsch Con­ser­va­to­ri­um

Kla­vier: Me­juf­fer ALICE PEE­TERS,

Eer­ste Prijs met de groot­ste on­der­schei­ding van het Ko­nink­lijk Vlaamsch Con­ser­va­to­ri­um

en het VER­GROOT OR­KEST der Ko­nink­lij­ke Maat­schap­pij van Dier­kun­de

Jan Bou­cher­ll. - Pr.A. N. 38288 - 25-10-18